tirsdag 10. november 2009

Kairo

Når jeg var i Egypt bodde vi i en by som het El Gouna, en ganske spesiell by som ikke var åpen for alle. Det var rent og pent der, alle var høflige og snille, og selgerene måtte man oppsøke selv på bestemte steder.. 

På dagsturen til Kairo ble det store kontraster, hvis du synes bildene er noe grå så var det sånn luften var, alt var utrolig møkkete og folk var ikke like hyggelige. Om å gjøre å 'lure' så mest mulig ut av turistene, men sånn er det vel i et land med stor arbeidsledighet, der mange av barna forsørget sine foreldre. Helt andre forhold enn hva jeg er vant til her hjemme. Hester og esler som vanlig fremkomstmiddel, alle menn satt å røyket vannpipe på fortauene, klesvasken hang til tørk rett ved motorveien og brød ble fraktet rundt i byen helt åpent på lasteplanet på bilene for å nevne noe...
På bussen inne i byen fikk vi virkelig se hvilket trafikkaos det var, byen har 20 mill innbyggere og ville man ha førerkort kunne man enten betale 100 egyptiske pund (ca 100kr) og kjøre 100 meter eller man kunne betale 200 egyptiske pund og få lappen i hånden med engang:))

Alt dette utenom det vanlige var en kjempeopplevelse og angrer ikke på den forferdelige bussturen på tilsammen 9 timer..
Det var turen til Giza og pyramidene som var målet for Kairoturen og det kommer jeg tilbake til om ikke lenge..

*klikk på bildene for å få de enda større*

11 kommentarer:

 1. Kontrastene blir store nå man beveger seg litt rundt og ser, men det er nok verdt rundturen. Fint reisebrev du har satt sammen her :)


  -Nå fikk jeg ikke lagt inn kommentar med Explorer her, måtte over i Firefox, så oppleve andre det samme så fungerer FireFoxen...

  SvarSlett
 2. Det må ha vært litt av en tur med mange opplevelser.

  SvarSlett
 3. Flotte og tankevekkende bilder.
  Håper du/dere hadde en flott tur. Ser frem til flere bilder fra reisen :-)

  SvarSlett
 4. Flott bildeserie og et tankevekkende innlegg.
  Store kontaster til vårt eget land.
  Vi har det bra, alle sammen, stort sett.
  Vi bør være takknemlige! :)

  SvarSlett
 5. kuuule bilder, fin blanding fra Kairo! Ska dit om bare 9 dager nå, så gleder meg masse til sånne bilder jeg også!!!

  Vil se flere! :)

  SvarSlett
 6. Fin serie med bilder...Ja vi kan klage så mye vi vil på forskjellige ting her hjemme..men pinadø..tror ikke vi skal rope så veeeldig høyt. :)

  SvarSlett
 7. Frister ikke Egypt for meg. Noen ganger kunne en ønsket at en reiste mere, men varme land greier jeg ikke dessverre.
  Fine bilder fra kontrastens land dette.

  :))

  SvarSlett
 8. Fantasiske bilder! Føler du har fanget virkeligheten, helt på-pulsen-bilder!:)

  SvarSlett
 9. Takker for at du gir oss en liten smakebit fra det så må være et utrolig spennede land å besøke. Alle har vi vel kanskje båret en drøm å se de pyramidene kanskje, i alle fall denne døtta.
  En dag kanskje når sparegrisen er feit som få!

  SvarSlett
 10. Så gøy med en liten smakebit fra turen din :) Masse flotte bilder, og jeg gleder meg allerede til mer!

  Ha en fin kveld, Kine :)

  SvarSlett
 11. Interesting photos, a look at the city that tourist brochures would never show. The mosaic is very well done, I enjoy your photos.

  SvarSlett