onsdag 16. mars 2011

Pia Evita | NRK PULS | Downs syndrom

Lene og jeg har tatt bilder av Pia tidligere, når hun var nyfødt og 3 mnd. Vi har etter ønske fra mammaen villig gått med på å følge henne i oppveksten. Nå har hun blitt 10 mnd. Det er alltid like koselig og moro å ta bilder av henne, hun er helt spesiell:) *hjerteknuser*

Pia skal være med i et program på NRK PULS, der programmet skal handle om hvordan samfunnet sorterer mennesker. Pia sin mamma kommer fra Danmark der det nesten ikke finnes barn med kromosomfeil, derfor er hun ekstra engasjert i temaet. Vi ble spurt om vi kunne ta bilder for å dokumentere besøket fra NRK.11 kommentarer:

 1. For noen herlige bilder av nydelige Pia. Og så flott dokumentert samspill mellom mor og datter :)

  SvarSlett
 2. Oh Pia has touched my heart!
  :-)
  Beautiful shots, magnificent post! Thanks for sharing!

  SvarSlett
 3. Å dette er et viktig fokus!(bokstavelig talt) Vet ikke om du leste kronikken i aftenposten her på mandag, men der var det en søster av en med downs som skrev veldig gripende og varmt om sin oppvekst og broren sin.
  Jobber selv på et dagsenter for psykisk utviklingshemmede, og vet hvor mye disse barna har å gi, og hvor mye de kan lære oss om hva som faktisk er viktig i hverdagen; -de små ting og gleder :)
  Gleder meg til flere bilder av denne sjarmerende unge frøkenen fremover :)

  SvarSlett
 4. Å Kine, så hærlig!! dere er heldige som får lov, og familien er heldig som har dere to til å forevige øyeblikk, dette gjør meg pinadø veldig så rørt om jeg så skal si det :-)

  Viktig det Hanne her skriver, og selv har jeg nå fulgt med litt på den `ultalyd-saken`. Har kontorvegg i vegg med jordmor der jeg jobber så ikke til å unngå heller.

  Husker i den forbindelse at en av de mest engasjerte damene med Downs var på besøk på Stortinget for e liten tid tilbake, hun spurte Stoltenbeg rett ut: `Si meg, er slike som meg utrydningstruet??` sa hun, tror du han var tøff nok til å svare et enkelt `Ja` ??? nei du... lang utgreining som hun ikke forsto så klart. Husker jeg så dagsrevyen med en klump i halsen da gitt...

  Så dette var flott snuppa.

  Anneklem

  SvarSlett
 5. så flott, samspill og komunikasjon, toner og lys...liker godt!!

  SvarSlett
 6. Nydelige bilder, nydelig baby og viktig tema!

  SvarSlett
 7. Flotte bilder! Og flott at dere støtter saken. En viktig sak! Leste en artikkel om det her om dagen og blogget med tanker rundt det. Norge kan være på vei i samme retning som Danmark. Noe jeg virkelig håper vi unngår!! Blir så sint! Foreldre ser fosteret på skjermen og får vite at det har DS(eller andre "skavannker"-liker IKKE det ordet!) og de blir ofte nesten oppfordret av mange i helsevesenet til å fjerne det uperfekte fosteret... Slik var det for en bekjent av meg. Der ble helsefolka paffe når de ble fortalt at det var uaktuelt å fjerne fosteret.
  Klart det er mer utfordring å bli foreldre til et barn med DS enn et "friskt" barn, MEN du får så mye igjen for det- mener jeg. Har jobbet med eldre med DS og nå med ungdommer som har DS,- HERLIGE mennesker som har sin helt egne måte å være på :)

  (http://nordlandspia.blogspot.com/2011/03/oppfordring.html)

  Dette ble en lang kommentar, men kjente et stort behov for å skrive litt når jeg først var innom deg :) Ha ei fin helg! :)

  SvarSlett
 8. Flott bildeserie som dokumenterer godt temaet som skal opp i PULS.
  Mor og barn ser ut til å ha god kommunikasjon.
  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 9. Spesiell billedserie på flere måter ... flotte bilder som forteller en annerledes histore enn bilder flest. Hun er virkelig en hjerteknuser! Og heldig er du som fikk være tilstede og ta bilder når de filmet .... sikkert en spennende fotoshoot!

  Her har jeg hatt et dykk i arkivet. Har haugevis av bilder som jeg knapt har sett på. Har funnet frem noen som jeg har plassert signatur på og forminsket, slik at de kan brukes på bloggen en dag. Men nå er det vel snart på tide å gi seg ... rart en skal ha sånn lakenskrekk når gubben er borte da gitt! Har slept meg ut av senga hele uka, så jeg tenkte at jeg skulle legge meg tidlig i kveld så jeg kunne sprette opp i morgen ... men det ble visst med tanken!

  Fotovær i helga kanskje .... finne på noe?

  Nattaklem

  SvarSlett
 10. Så søt hun er! :) Spennende prosjekt det der.. skal jeg jammen følge med på Puls. Det er et program jeg bruker å se, så fremt jeg husker på at det går.
  Ja, man sorterer både i mennesker og ditt og datt.. De kan vel like godt begynne å klone de "beste" av oss.. ;) (ironi!)

  Klem og ha en fin helg! :)

  SvarSlett
 11. Nydelig jente og så flotte bilder. Liker at de er s-hv. Spennende oppdrag da!

  SvarSlett