tirsdag 22. februar 2011

Månen - skyer som kommer - skyer som går..

Jeg leste et sted på nettet at månen skulle være ekstra stor denne og neste måned. Dvs ikke stor, men nærmere jorden enn vanlig. Så da ser jo større ut:)Kamerautstyret mitt lå i bilen fra sist jeg hadde tatt bilder da jeg dro på butikken fredag kveld.. Da jeg kom ut av butikken så jeg månen komme over åsen, herlighet så diger og akkurat da var det ikke så mye skyer på himmelen. Fram med stativ og kamera på parkeringsplassen, jada, der sto jeg! Følte meg litt nerd der jeg sto, men det fikk så være.. Været var ikke akkurat perfekt for månebilder, så måtte benytte sjansen når det ikke var så mye skyer..

Månebilder er ikke helt min greie, har bare et grisedårlig zoomobjektiv (les hater zoom)som jeg fikk med på kjøpet til et kamera en gang i tiden. Egentlig litt flaks jeg hadde det med, for sjelden det ligger i kamerasekken. Lå igjen fra jeg var i Vikersund på skiflyvnig. Nevnte jeg elgammelt Tamron 70-300mm...*blæh* Tingen er at jeg bl.a glemmer å zoome for jeg er så vant til fastoptikk... Bruker det mest,og liker det aller best!!

14 kommentarer:

 1. Så stilig Kine! Digger månebilder og du...ikke noe nerdete med å stå på parkeringsplass og ta bilder. Kult! Døøøktig!

  SvarSlett
 2. Fin serie med månebilder! Forstår deg veldig godt ang zoom. Smatidig er det av og til veldig kjekt når eg tak bilder av ungane - slepp å stikke kameraet heilt opp i nesa på de! Men når økonomien tillater det skal eg kjøpe 60,eller 90 mm, og helst makrofunksjon! Ha ein fin dag!

  SvarSlett
 3. Likte månebildene dine jeg!! Jeg har aldri klart dette - selv med stativ og zoom :D
  Og stilig sammensatt her også :)

  Ha en super ettermiddag :)
  klemmer

  SvarSlett
 4. Kjempefine.....!!!
  Vet iallefall hva jeg skal gjøre neste fullmåne ;)
  Da blir det nerding på meg også

  SvarSlett
 5. Flotte måne bilder, likte at du hadde satt dem sammen slik :) Har også observert en sykt stor måne om dagen, særlig litt tidlig på kvelden.

  Godt å høre at det er flere som er nerder ;)

  SvarSlett
 6. Fantastiske bilder synes no jeg.Stilig at du har laget det om til et bilde:)

  SvarSlett
 7. Stiiiiliiii :D
  Jeg satt i bilen å skulle knipse en dag, men håndholdt kamera var bare å glemme. Nå ligger stativet i bilen, sånn i tilfelle *fnis*
  Så du er ikke alene om å være nerd ;) Kansje værre her ute hvor alle kjenner alle. "Nå har det virkelig rabla for lille frøken Siw Aina" sier de vel her ute når de ser meg :))

  SvarSlett
 8. Ble jo et flott resultat!
  Å ta gode månebilder er ikke lett. Du har klart det!
  Ha en fortsatt fin kveld!

  SvarSlett
 9. Stilig serie dette...du er kreativ du. :-)

  SvarSlett
 10. Flott månebilde! Ble veldig fint når du satte det sammen slik :)
  - Skjønner godt hva du mener. Har kjøpt mitt første fastobjektiv, og "glemmer" nå helt å bruke de andre ;)

  SvarSlett
 11. Sååå kult!! har aldri tatt bilde av månen. missunnelig på alle som klarer sånn. og du er ikke nerd haha :) flinka! onsdagsklem :)

  SvarSlett
 12. Månebilder fascinerer meg.. Nå skal jeg følge med, det er spesielt når månen kommer nærmere jorda og blir så stor.. Jeg har dessverre ikke så mange månebilder.. får det ikke helt til..

  Leser lenger ned at du har vært ute med din mamma, så artig at hun har begynt å interessere seg for fotografering også! :) Jeg har dessverre ikke utforsket den manuelle delen av mitt kamera.. burde ha gjort det..

  Nydelige blomsterbilder også! :)

  SvarSlett